inregistrare forum articole stiri despre site cautare 
utilizator

parola
  Linkuri
FORUM


 
©Dumitru Drinovan Fotografie pusa in vanzare
Modernitate, sau inspiratie din trecut
Autor: Dumitru Drinovan (Dumitru Drinovan)
Categorie generala: Arhitectura
Data postarii: 13.08.2005 21:09

Detalii:Splendida solutie intre aripile de est si de west la Galeria nationala de arta, Washington, DC.

Aparat foto: olympus c5060 WZ
Timp expunere: P
Locatia si data fotografierii: Washington
Vizualizata de: 3287 ori

(Media notelor: 2 din 1 notari)
‹ fotografia anterioara fotografia urmatoare ›

Bogdan Grosu (Bogdan Grosu) [ sus ]
14-08-2005 07:42 | Nota acordata fotografiei:

da, este o cladire superba a arhitectului de origine chineza, Ming Pei, cel care a facut si complexul subteran si piramidele de la Luvru...

acum despre fotografie, compozitia nu e rea dar as fi preferat o incadrare mai larga, in special in dreapta...maisnilile parcate in fata muzeului nu prea adun nimic in plus...cerul este cam palid iar zonele intunecare (copacii din fundal) nu prea au detalii


Dumitru Drinovan (Dumitru Drinovan) [ sus ]
14-08-2005 08:13

Bogdan, multam de comentariu.
Acuma, ca eu sa prind o imagine fara masinile parcate sau masini oricum acolo e cvasi imposibil, e o strada in toata regula acolo. Sunt indeobste masini oficiale. Apoi deschiderea cladirii este substantiala iar la marimea de 640/480 pixeli e imposibil sa redai detalii in copaci. Eu sincer ti-as fi recunoscator pentru un "hint" cum ar fi posibil sa obtin un detaliu mai bun dupa compresia la formatul 100k.
Pe mine m-a atras jocul de forme care complementeaza fericit formidabila cladire "East Wing" (opera lui I.M.Pei) si care amintesc de piramide si cumva de sanctuarele circulare.
Piramidele sunt solutii elegante pentru iluminarea naturala a unui restaurant si alte facilitati la "subsol. Tot acolo incepe comunicarea subterana printr-un tunel generos si futuristic catre Galeria Nationala, o cladire gigantica, clasica, de unde fac eu poza. In dreapta cladirii East Wing sunt copacii ce marginesc pe o parte "The Mall" un strip gigantic de iarba cale de niste mile bune intre Capitol Hill si Washington Monument. Din pacate pare ca am "taiat" prea strans dar nu era loc fizic de mai mult, la 28mm cat era setting-ul camerei. Aveam de ales copaci sau piramidele mici.
Era o zi calda si relativ umeda. Cerul era asa cum se vede.


Ciprian Vizitiu (PKM) [ sus ]
19-08-2005 11:30

De la tine asteptam MULT mai mult Dumitre.
1. Umbrele ne arata ca este undeva aproape de prinz. Ahaaa... DECI D-AIA ESTE LUMINA BANALA.
2. Incadrarea nu este deloc fericita. Cladirea este un pic inclinata spre dreapta. Si nu ai cum s-o rotesti deoarece te tzin pe loc pilonii aia...
3. ... care piloni sint un "instrument vizual" puternic. De ce nu-l folosesti?


Ciprian Vizitiu (PKM) [ sus ]
19-08-2005 11:33

Parerea mea (sper sa nu te superi )
Te du acolo de mai multe ori: Imediat dupa ploaie; la apusul soarelui; simbata sau duminica de dimineatza la rasaritul soarelui. Cind ploua... cind... in fine ideea este sa te duci FARA APARAT foto. In felul asta ai sa te dezbari poate de sentimentul obligativitatzii de a apsa pe declanshator. Atunci ai o shansa sa te-nvirtzi 10...15 min prin locul ala cautind oameni, unghiuri, situatzii... poate ai sa gaseshti o fotografie, sint convins ca sta ascunsa-n peisaj da' trebuie cautata!


Ciprian Vizitiu (PKM) [ sus ]
19-08-2005 11:34

PS(/2) Vezi sa nu portzi rucsac si mai ales sa nu alergi!


Dumitru Drinovan (Dumitru Drinovan) [ sus ]
21-08-2005 04:38

Multumesc mult pentru sugestii.
Mai in gluma dar mai ales in serios, f binevenite.
Cum o sa ma supar pe cineva care zice f bine?


 
 
Daca doriti sa adaugati un comentariu trebuie sa va logati, daca nu aveti un cont creat atunci apasati butonul `Inregistrare`.
©FOTOdigital.ro 2004-2011