inregistrare forum articole stiri despre site cautare 
utilizator

parola
  Linkuri
FORUM


 
Judit la manastire
Autor: Nicolae Sotir (Nicu)
Categoria personala: Montaje digitale
Categorie generala: Nud
Data postarii: 09.12.2004 15:37

Aparat foto: Sony DSC F-828
Locatia si data fotografierii: 30.11.1999 00:00
Vizualizata de: 16136 ori

(Media notelor: 5 din 5 notari)
‹ fotografia anterioara fotografia urmatoare ›

Robert Surubaru (robert) [ sus ]
09-12-2004 21:17

imi plac foarte mult curbele arcadelor care trimit privirea spre soldurile modelului...excelenta viziune...arta deosebita....una din preferatele mele.....cred ca avem mult de invatat din acest exercitiu al mintii...


Marius Sabo (marius) [ sus ]
09-12-2004 22:07

Cel putin tehnica este deosebita. Ma tot intreb cum ai reusit sa creezi atat de bine proiectia pe suprafata apei!?!


Cristian Radu (Cris) [ sus ]
01-01-2002 08:13

Tehnica lasa mult de dorit. Unde e refractia? unde e fresnelul? unde e specularul? Reflexiile de ce nu se inmoaie cum e natural?
Interactiunea modelului cu mediul? In afara de reflexie si o iluminare pe model altceva nu mai exista iar modelul pare lipit de imagine. Ca la multe alte poze din aceiasi galerie.

Toate imaginile acestea lasa impresia unui amatorism teribil, din punctul meu de vedere. Desigur, poate asta e intentia, caz in care il felicit pe autor.

comentariu modificat de Cris (01.01.2002 08:17)


Nicolae Sotir (Nicu) [ sus ]
01-01-2002 10:20

Domnule Cristian Radu, dacá te-ai uita în contul meu, ai vedea cine sunt si cu ce má ocup.A analiza valoarea artisticá a unei imagini numai dupá criterii tehnice este gresit.Imi pare ráu cá nu pot sá-ti împartásesc "gändurile în diagonalá".


Cristian Radu (Cris) [ sus ]
10-12-2004 15:07

Stati linistit domnule Sotir, m-am uitat. Unele sunt mai reusite altele ma fac sa cred ca cele reusite sunt o intimplare.

Parerea dvs ca o fotografie nu trebuie apreciata si din punct de vedere tehnic ridica numeroase semne de intrebare. Faptul ca postati pe site-uri diferite sau chiar pe acelasi site variante ale aceleasi fotografii in variante tehnice diferite imi sugereaza ca nici dvs. nu sunteti prea sigur de ce vreti sa aratati. Ceea ce ridica alte semne de intrebare asupra claritatii mesajului artistic pe care vreti sa-l transmiteti.

In rest, marturisesc ca nudurile ce se plimba prin mercur lichid intr-o biserica reprezinta o forma de arta care ma depaseste.

Daca va intrebati de ce comentez atit de mult genul acesta de imagine digitala este fiindca consider ca prea usor se poate abuza de Photoshop si 3d studio max pentru a realiza imagini care din pacate nu mai au nimic de-a face cu arta sau au dar cu genul de arta la kilogram. Problema e ca oricine (avind cunostinte elementare) poate sa faca asa ceva numai ca asta nu garanteaza o opera de arta.

comentariu modificat de Cris (10.12.2004 15:16)


Nicolae Sotir (Nicu) [ sus ]
10-12-2004 17:48

Domnule Cristian Radu, am afirmat cá a aprecia valoarea unei imagini numai dupá criterii tehnice este gresit.Eu sunt fotoamator, am experimentat cu pasiune acum 30 de ani în laborator, si experimentez cu plácere si acum la computer.A supune la discutii diverse variante de prelucrare a unei imagini îl socotesc un lucru pozitiv, cred cá ásta este unul din scopurile acestui site.Se pare cá sunteti în principiu împotriva prelucrárilor digitale, de altfel nu sunteti singurul.Ne aflám în prag de an 2005 si pe un site ce se numeste FOTODIGITAL. Nu trebuie neapárat sá vá placá imaginile si ideile mele, existá destule persoane si jurii de expozitii care au altá párere decât a Dv.Cred cá ar fi foarte neinteresant dacá toti am fi de aceiasi párere.


Marius Sabo (marius) [ sus ]
10-12-2004 18:14

Interesant ar fi sa auzim si parerea altora ... .
Cu privire la tehnica, eu personal observ o singura problema. Ondulatiile pe suprafata apei, de la model si de la esarfa sunt mai dese si eventual mai puternice decat celelalte ondulatii.


Ioana Grecu (damarikomu) [ sus ]
10-12-2004 21:25

mie personal imi place imaginea. faptul fata si esarfa par in miscare dau dreptul odulatiilor din jurul lor sa fie mai multe. Felicitari d-le Sotir pentru o imagine care farmeca ochii.


Laurentiu Vasilescu (Lary) [ sus ]
10-12-2004 21:51 | Nota acordata fotografiei:

Este foarte reusita aceasta lucrare, mie personal imi place foarte mult! Felicitari !


Narcis Virgiliu (Narcis Virgiliu) [ sus ]
11-12-2004 17:40

Pace voua cititorilor,
Domnule Sotir,

Si eu ca si dvs. sunt fotograf mai mult de nuduri, stiti bine...... ideea este ca nudul este un subiect tabu care de cele mai multe ori ii deranjeaza vizual pe niste indivizi ce au frustrari cat casa , iar comentariile lor nu au nici o legatura cu arta ci mai degraba cu "pfizer-ul" care este atat de scump, asa ca va rog sa nu puneti la suflet si sa va vedeti mai departe de treaba, adica fotografiati cat mai mult si cat mai des si nu mai aplecati urechea la ce spune unul sau altul sunt sigur ca ati facut imaginea aceasta ptr. dvs. nu ptr. "x" sau "y".....din pct. meu de vedere este de nota 10 si va felicit !!

Sa fie pace,

Narcis Virgiliu
www.narcisvirgiliu.ro

comentariu modificat de Narcis Virgiliu (11.12.2004 17:48)


Nicolae Sotir (Nicu) [ sus ]
11-12-2004 19:21

Domnule Narcis Virgiliu, multumesc frumos pentru comentariu.Pe mine nu má deranjeazá neapárat comentariile uneori neprofesionale la fotografiile mele, pe aici ca si pe alte site sunt destui oameni care se erijeazá în cunoscátori în arta fotograficá.In aprecierea unei fotografii dupá criterii artistice intervin foarte multi factori subiectivi care depind de gustul, pregátirea intelectualá si dispozitia de moment a privitorului, astfel cá oricât de buná sau de proastá va fi o fotografie, se vor gási întotdeauna critici si admiratori.Ceace má deranjeazá este atitudinea fatá de prelucrárile la computer, dacá ai modificat sau ai adáogat ceva pe computer, este socotit un PACAT.Se uitá, sau nu se stie, cá la putin timp dupá aparitia fotografiei, ca înlocuitor ieftin al picturii, au apárut si primele fotografii retusate.Retusarea imaginilor cerea o îndemänare deosebitá, mult timp a existat meseria de retusor.Retusarea si modificarea fotografiilor obtinute prin procese chimice a însotit toatá dezvoltarea de peste 180 de ani a fotografiei clasice.Dece vrem ca fotografia digitalá sá fie apreciatá dupá alte criterii ? Rezultatul final conteazá, indiferent pe ce cái a fost obtinut.


Cristian Radu (Cris) [ sus ]
11-12-2004 20:13

"I was long ago thoroughly and convincigly hoodwinked by a false guru. His art was weird, trite, amateurish and thouroughly inconsequential. Nonetheless, he convinced me with the power of his authority and my timidity that his intelligence and artwork were so subtle, so deeply mysterious, so significantly esoteric that my failure to understand him or his artwork was only a manifestation of my own limitations. With what criteria does the initiate judge the master? True genius, he persuaded, would instantly recognize him for the mystic he claimed he was. To a naive and insecure eighteen old, it was a convincing argument. I now cringe when I hear such piffle offered up as a defense for inferior artwork."

Creativity and confusion, Brooks Jensen, Lenswork #26

N-am nimic cu reprezentarile de nuduri asa cum gresit a inteles dl. Narcis Virgiliu (sau cum incearca sa sugereze). Am insa cu plasarea lor intr-un context artistic dubios. Desigur, e o apreciere subiectiva. Dar tocmai fiindca cunosc prelucrarea digitala in detaliu si o folosesc, nu pot sa nu fiu influentat de calitatea (si intentile) acesteia in aprecierea artistica. Succesul fotografiei pe care o propuneti se bazeaza pe premiza ca in era digitala nimeni nu-si da seama daca o prelucrare e buna sau proasta.
Din punctul meu de vedere ceea ce vad in aceste fotografii (dpdv al prelucrarii) este echivalentul aruncarii unui ciocan intr-un bloc de marmura de la 10m distanta. Unii ii spun "arta" fiindca conteaza ce rezulta nu procedeul prin care este creata, nu-i asa?
Insa consider ca alegerea unei metode de creatie in detrimentul alteia este un act constient si reprezinta o forma de expresivitate a autorului.
Metoda pe care o vad aici e probabil a unui amatorism voit in prelucrarea digitala. N-am nimic in impotriva, asa cum n-am nimic impotriva ca desenele de copii de gradinita sa fie expuse in galerii de arta si sa fie vindute ca atare. In definitiv conteaza sa se vinda nu?...

co

comentariu modificat de Cris (11.12.2004 20:26)


Ioana Grecu (damarikomu) [ sus ]
11-12-2004 23:38 | Nota acordata fotografiei:

Arta e un concept relativ, dar nici chiar atat de relativ. Cand o fotografie incanta ochiul nu o poti considera proasta, mai ales cand cei din jurul tau o apreciaza la fel de mult.


Cristian Radu (Cris) [ sus ]
12-12-2004 10:24

Ce inseamna "incanta ochiul"? Poti sa-ti sustii afirmatia in mod obiectiv sau si argumentul tau e unul relativ?

In ceea ce priveste argumentul "numarului" de persoane care apreciaza un lucru sti foarte bine ca acesta nu este un argument valid. Un numar foarte mare de oameni asculta manele insa asta nu le face automat opere de arta. Dar da, probabil ca si acelea "incanta urechea".

Pina acum nu am o explicatie coerenta pentru discrepanta natural-artificial in fotografia pe care o vad. Aceasta produce un sentiment, ca orice discrepanta intr-o fotografie normala. Intr-o opera de arta inteleg insa ca acest sentiment sa fie controlat de catre autor asadar inteleg ca in acest caz autorul a vrut sa evidentieze sentimentul de amatorism prin aboradarea artificialului in acest mod in contrast cu naturalul.

Repet, aceasta este parerea mea, fiecare are dreptul sa aprecieze o fotografie in functie de gradul de pregatire culturala si profesionala pe care il are. Pentru cineva care nu are prea multe cunostinte de creatie digitala (eu unul lucrez intr-un mediu care se ocupa zilnic de asa ceva) intr-adevar imaginea poate parea "placuta privirii".
Imi pare rau ca nu pot sa-mi tai un sfert de creier (sau cit o fi) ca sa pot privi fotografia ca si marea majoritate a lumii. Asta e, noroc ca suntem foarte putini si nu ridicam probleme, nu?

comentariu modificat de Cris (12.12.2004 10:25)


Ioana Grecu (damarikomu) [ sus ]
12-12-2004 13:49

Incanta ochiul - o imagine placuta cu elemente intr-un echilibru bun, o realizare care nu lasa de dorit, cel putin in acceptiunea mea. Nu cred ca putem compara fotografia cu manelele, chiar daca vrem. Faptul ca majoritatea dintre noi nu ne ocupam de creatie digitala nu inseamna ca nu avem bun simt artistic.
Pana la urma toate parerile sunt reltive la subiectul care le emite si este privilegiul nostru sa le construim.


Nicolae Sotir (Nicu) [ sus ]
13-05-2005 23:43

Imaginea a fost admisá la "4th Suncoast Virtual Exhibition" si a obtinut o diplomá de merit


Nicolae Sotir (Nicu) [ sus ]
25-05-2005 17:07

Fotografia a fost admisá la salonul Europa Cup 2005 din Franta.


Remus Eserblom (zanzibar) [ sus ]
24-06-2005 05:37

Bravo Nicolae, felicitari. Cu asta ai inchis gura invidiosilor


Nicolae Sotir (Nicu) [ sus ]
19-07-2005 11:16

Fotografia a fost admisá la expozitia federala 2005 a Germaniei.


Ioan Nicolae (ioannicolae) [ sus ]
11-11-2005 14:47 | Nota acordata fotografiei:

In sfarsit am dreptul de a da stelute... Am vazut mai de mult aceasta lucrare si mi-a placut in mod deosebit. Asa ca o voi evalua in consecinta. Desi lucrarea e de nota 10 ii voi acorda numai 5 stelute.


Nicolae Sotir (Nicu) [ sus ]
13-03-2006 21:45

Fotografia a fost admisá la urmátoarele saloane sub egida FIAP :
-Semaine Photo de Riedisheim 2006 din Franta-
-1st. Luxembourg International Digital Contest 2006 din Luxemburg


Marius Sabo (marius) [ sus ]
14-03-2006 18:35

"Parerea dvs ca o fotografie nu trebuie apreciata si din punct de vedere tehnic ridica numeroase semne de intrebare. Faptul ca postati pe site-uri diferite sau chiar pe acelasi site variante ale aceleasi fotografii in variante tehnice diferite imi sugereaza ca nici dvs. nu sunteti prea sigur de ce vreti sa aratati. Ceea ce ridica alte semne de intrebare asupra claritatii mesajului artistic pe care vreti sa-l transmiteti."

Asa e romanul nostru ... le stie pe toate.
Am patit-o si eu cu astfel de carcotasi si am fost "nevoit" sa ma "laud" si eu mai apoi.

Mult succes in continuare!


Nicolae Sotir (Nicu) [ sus ]
10-04-2006 23:29

Fotografia a fost admisá la salonul Vigex 2006-Australia sub egida FIAP.


Nicolae Sotir (Nicu) [ sus ]
13-09-2006 10:23

Fotografia a fost admisá la 1.International Digital Photosalon Camera 66-Bad Cannstatt-2006 Germany, salon sub egida FIAP.


Nicolae Sotir (Nicu) [ sus ]
16-11-2006 07:52

Fotografia a fost admisá la 5eme Salon International Image Numerique de Hayange 2006 France, salon sub patronaj FIAP.


Nicolae Sotir (Nicu) [ sus ]
03-12-2006 22:46

Fotografia a fost admisá la 9eme Salon International de Bagnols/Marcoule 2006 France, salon sub patronaj FIAP.


Florin Vreju (FAV) [ sus ]
25-02-2007 16:31 | Nota acordata fotografiei:

felicitari.
excelenta fotografie !!!


Iulian Verisan (DMV) [ sus ]
15-01-2008 20:42 | Nota acordata fotografiei:

felicitari
excelenta

comentariu modificat de DMV (15.01.2008 20:48)


 
 
Daca doriti sa adaugati un comentariu trebuie sa va logati, daca nu aveti un cont creat atunci apasati butonul `Inregistrare`.
©FOTOdigital.ro 2004-2011