inregistrare forum articole stiri despre site cautare 
utilizator

parola
  Linkuri
FORUM


 
©Mircea BEZERGHEANU Fotografie pusa in vanzare
Spaima Canon-ului
Autor: Mircea BEZERGHEANU (Mirceab)
Categorie generala: Tehnologie
Data postarii: 29.05.2008 16:18

Aparat foto: Nikon D3
Vizualizata de: 6638 ori

‹ fotografia anterioara fotografia urmatoare ›

Zsolt Andras Szabo (melloncollie) [ sus ]
29-05-2008 19:48

ma gandeam ce ar face un fotograf de peisaje cu un oboectiv ca asta, oricat de "sharp " ar fi, fara filtrele gradual si maiales fara polarizator?


Mircea BEZERGHEANU (Mirceab) [ sus ]
29-05-2008 21:28

Daca stie cum sa faca cred ca face si peisaje bune, eu de ex ma descurc bine. Situatiile in care musai e nevoie de polarizare sau gradual pot fi evitate in mare masura, apoi este DR-ul de cam 12 trepte de la Nikon D3 care m-a ajutat foarte mult in situatiile extreme. Eu nu m-am simtit limitat inca de asta, mai multe probleme am avut cu Canon 5D si obiective cu polarizare sau neutrale decat am cu D3-ul. Ptr. 99% din situatiile fotografice in care am fost pus a fost imbatabil, probleme am cand trebuie sa fac fotografii in largul marii si sar stropi pe lentila frontala.
Ptr. interioare, arhitectura, street e top. Acum nici eu nu sant cine stie ce artist, cu nevoi speciale si ma impac cu ce am.

comentariu modificat de autor fotografie (29.05.2008 21:30)


Zsolt Andras Szabo (melloncollie) [ sus ]
30-05-2008 13:58

eu te cred, dar nevoia acestor filtre in natura nu se poate evita nici cum. nu vreau sa te contrazic, dar nu ma mir ca ai avut probleme cu 5D-ul, acesta fiind un aparat conceput in primul rand pt peisaje/natura, iar tu lucrezi in cea mai mare parte in alte domenii. poate nu ai apelat la instrumentul potrivit, si nu e vorba de problema aparatului. pt fotografia de natura nu trebuie iso-uri mari, dar greutatea mare e insa problema, si n-are rost sa platesti bani in plus pt multe chestii hi-tech, (ca la d3 de ex), si tot asa cu acest obiectiv excelent. scuza-ma, nu am vrut sa te contrazic, dar exista situatii cand aparatul/obiectivul x e mai bun decat celalalt y, dar si invers. depinde la ce vrei sa folosesti.


 
 
Daca doriti sa adaugati un comentariu trebuie sa va logati, daca nu aveti un cont creat atunci apasati butonul `Inregistrare`.
©FOTOdigital.ro 2004-2011