inregistrare forum articole stiri despre site cautare 
utilizator

parola
  Linkuri
FORUM


 
©Dumitru Drinovan Fotografie pusa in vanzare
Missing half
Autor: Dumitru Drinovan (Dumitru Drinovan)
Categorie generala: Oameni
Data postarii: 12.07.2006 04:47

Aparat foto: Canon EOS 20D
Locatia si data fotografierii: Toronto, Canada
Vizualizata de: 3957 ori

(Media notelor: 5 din 2 notari)
‹ fotografia anterioara fotografia urmatoare ›

Ovidiu Mihalcea (dizzu) [ sus ]
12-07-2006 15:55

Nu prea inteleg ce cauta aceasta poza pe fotodigital. De ce ai postat-o? Ce ar trebui sa exprime?


Dumitru Drinovan (Dumitru Drinovan) [ sus ]
12-07-2006 18:21

Ovidiu, eu am vazut un joc intre jumatatea de femeie desenata pe jos de artistul ambulant si "jumatatea" de femeie in partea de sus.
Am gandit apoi ca uneori cautand "jumatatea" care ne lipseste si o plasmuim intr-un fel (cum "artistul" o face pe caldaram) n-o putem vedea pe cea din apropiere. Am pus-o in categoria "oameni". Ce criterii trebuie sa ai cand faci o poza in categoria "oameni"? Ce criterii trebuie sa ai cand faci o poza in categoria "apa" de pilda ?
Te-ai simtit jignit vazand asa poza proasta? Am s-o scot, nu-i vorba si nici nu-i greu.
Poti sa cotezi o poza drept "slaba".
Ce criteriu zice ca daca nu-i in tiparele "generale" automat n-are ce cauta pe FD (site pe care il respect de altfel).
BTW, aerul de superioritate nu foloseste nimanui.


Ovidiu Mihalcea (dizzu) [ sus ]
12-07-2006 18:53

Sincer, iti multumesc ca mi-ai atras atentia asupra 'aerului de superioritate'. Nu am vrut sa imi formulez intr-un astfel de stil comentariul.. Eu nu vad aceasta fotografie ca pe una cu continut artistic. Acel "boom-box", cutia de scule si galeata mi-au distras atentia de la mesajul pozei, care este destul de anevoios transmis si din cauza faptului ca desenul de pe asfalt este cu greu inteligibil. Am incercat sa justific cat mai constructiv comentariul precedent..


Dumitru Drinovan (Dumitru Drinovan) [ sus ]
13-07-2006 00:47

Ovidiu, am vazut multa lume care confunda de exemplu fotojurnalismul cu fotografia artistica (doar un modest exemplu).
Fotojurnalismul e parte, "o submultime" din fotografia profesionala. Cealalta mare categorie, e fotografia artistica.
Ca amatorii mai fac cate o poza de gen care se foloseste in presa, e altceva.

Deci e greu de definit de unde si pana unde se intinde artisticul. Nu cred ca poza asta are veleitati artistice si nu de asta am pus-o.
Cred ca nu toate pozele puse aici sau in alta parte, trebuie sa aiba veleitati artistice. E un soi de "mix" de poze care comunica (cate) ceva. Cele mai multe sunt incredibil de bine lucrate tehnic. Altele adauga tehnicitatii, mesaj.
Unii, confunda tehnicitatea cu artisticul. Alte poze au mesaj super, dar sunt mai slabute tehnic.
Sa revenim.

Unii oameni circula mai mult, vad atceva, pe alte meridiane.
M-am gandit la acei vizitatori pe acest site care n-au vazut cum unii artisti, neavand alt mijloc de a-si castiga o paine deseneaza pe caldaram o "opera" de-o viata foarte scurta. Aproape la fel de scurta ca si secunda in care am apasat si eu pe declansator.
Mesajul este nitelus mai lung daca vrei, arata cui vrea sa vada, ca munca nu e o rusine cat de jos (caldaram -rigola) ar fi ajns ea. Cu toate astea, omul avea entuziasmul unuia care stie ce face si se si bucura de asta. Complezenta si judecata discutabila in atitudinea multor oameni poate fi adesea motivata in bine vazand asa ceva.
Boom-box-ul canta o muzica romantica atat pentru inspiratia omului cat si pt microsecunda de reverie a trecatorilor care isi mai arunca un ochi.
Traind intr-o lume in care regulile sunt dureros de eficace si "elementul interior" se strnge numai "one way" pe masura stress-ului de zi cu zi, un ragaz ca asta (trecatori/lucrare) e cumva benefic.
Nu puteam explica toate astea daca nu m-ai fi "invitat" tu "la plimbare" cu ineptia asta de poza.
Iti multumesc pentru replica civilizata si pentru ca mi-ai dat ocazia sa fac o poza din cuvinte.
Dupa ce-o citesti, dau o caldare de apa pe locul asta...


Ovidiu Mihalcea (dizzu) [ sus ]
13-07-2006 01:43

Mi-a facut mare placere sa citesc povestea din spatele pozei si nu numai..
Intr-adevar, din pacate, multi confunda tehnicitatea cu artisticul. Mi-ar placea mult ca pozele care se posteaza pe acest site sa fie unele artistice De altfel, asa cum spune si regulamentul: "1. Fotografiile pe care le puneti pe site trebuie sa aiba continut artistic." Dar, cum nu sunt administratorul acestui site, si artisticul este atat de subiectiv si/sau relativ, pot doar sa imi spun umila opinie la pozele ce imi sunt date spre vizionare..
Mi-ar placea sa vad povestirile si pozele tale pe forum, un loc mult mai prielnic fotografiilor de acest gen, datorita faptului ca are sectiuni dedicate ce dau frau liber discutiilor, foto-povestirilor si eventual.. visarii.
Numai bine!


Dumitru Drinovan (Dumitru Drinovan) [ sus ]
13-07-2006 05:54

Ma bucur ca dintr-o poza (re)gasim virtuti pe care altminteri le-am fi neglijat.
O sa ignor perpetua scuza (adevarata) a lipsei de timp si o sa explorez si forum-ul unde n-am ajuns decat simbolic.
B good.


Remus Visan (remus) [ sus ]
13-07-2006 08:58

Mie mi-ar placea foarte mult poza asta daca ar fi luata din alt unghi, si anume la nivelul ochiului celui ce deseneaza pe asfalt. Mi-ar fi placut deasemenea daca ai fi avut unul din personaje sau parte din el in prim plan si ocupind un loc dominant. Asa o vad eu. In orice caz imi place ideea si tot ce se-ntimpla acolo.

comentariu modificat de remus (13.07.2006 08:59)


George Ilinca Jr. (Horhellito) [ sus ]
13-07-2006 11:53 | Nota acordata fotografiei:

Mi se pare o fotografie chiar exagerat de buna din domeniul fotojurnalismului. Elementele cheie sunt absolut super bine prinse. Femeia "plata de jos" picioarele din spate care vin sa "o completeze", personajul central care probabil conform statusului curent doar viseaza sa atinga o femeie pe care el o vede perfecta fizic, plina de senzualitate, mainile lui murdare si felul cum atinge "asfaltul" parca sa nu intineze sau sa nu murdareasca ce atinge, intr-o dorinta aprinsa de a pastra puritatea descoperita. Umbra manii care este destul de evidenta pe femeie mi se pare ca are un rol important.
Imi pare dau doar de un singur lucru...echipamentele care stau oarecum in drum. Nu reprosez asta caci la fotojurnalism e destul de dificil sa aranjezi "settingul"...
Felicitari

comentariu modificat de Horhellito (13.07.2006 11:55)


Dumitru Drinovan (Dumitru Drinovan) [ sus ]
13-07-2006 17:42

Ma bucur mult ca s-a starnit o mica discutie. Agreez complet cu Remus, in privinta unghiului.
Horhellito, ai prins foarte bine ideea. O chestie ca asta iti merge din plin la suflet. Eram intr-un autobuz si nu aveam nici loc de intors nici de ochit prea mult. Am avut cateva secunde cat dura statul in statie. Am tras cateva cadre, cu senzatia ca tipul este orb. Mi-a placut tare mult, Horhellito ca ai vazut mana cu care abia atinge caldaramul. Cand am pozat nu aveam timp desi m-a fascinat un close up pe mana aia, da' n-aveam unghi. M-am gandit la efemeritatea extraordinara a actului, coreland cu ideea ca-i orb, etc etc. La ultimul shot a intrat fata in cadru "boom", poza s-a schimbat "cu 1/500". Am "radiografiat" (in secundele alea, ce am zis mai sus, m-am gandit la "titlu"/idee si-am zis: "missing half", man.
Restu-i usor, "noi", am plecat. Voi vedeti o poza...
Multumesc

comentariu modificat de Dumitru Drinovan (13.07.2006 21:58)


Nadia Gazaru (Nadia) [ sus ]
13-07-2006 18:01

Un ochi bun si o minte deschisa, rezultatul este foarte interesant.


Dumitru Drinovan (Dumitru Drinovan) [ sus ]
20-07-2006 05:22

Horhellito, am gasit un detaliu, in alt cadru.


Dumitru Drinovan (Dumitru Drinovan) [ sus ]
20-07-2006 05:23

Si un alt detaliu, in acelasi cadru


Vancea Dorin (..:: umbro ::..) [ sus ]
20-07-2006 16:11 | Nota acordata fotografiei:

E o fotografie excelenta. El poate picteaza pe jos fata visurilor lui, dar ea poate e langa el si nu o observa pentru pt. ca e ocupat cu desenul. E artistic/fotojurnalism.


 
 
Daca doriti sa adaugati un comentariu trebuie sa va logati, daca nu aveti un cont creat atunci apasati butonul `Inregistrare`.
©FOTOdigital.ro 2004-2011