inregistrare forum articole stiri despre site cautare 
utilizator

parola
  Linkuri
FORUMde Narcis Virgiliu | 17 August 2004


Analiza faciala a subiectului inainte de sedinta foto are un rol foarte important. Un fotograf de portrete experimentat trebuie sa faca o analiza a fetei subiectului printr-o scurta examinare. Sub o lumina normala, el trebuie sa inspecteze subiectul drept din fata si sa se mute gradual intr-o parte a fetei intr-un unghi oarecare si apoi sa repete cu cealalta parte a fetei analiza. Poti face asta in timp ce conversezi cu persoana, atunci cand el/ ea este mai putin atent/a la ceea ce faci. In analiza, fotograful trebuie sa caute un numar de lucruri:

1. Cel mai magulitor unghi din care poate fotografia persoana. De obicei acesta va fi cel de sapte-optimi sau cel de trei-sferturi si nu cel din profil sau cu fata drept inainte.

2. Diferenta dintre marimea ochilor. Ochii celor mai multi oameni nu sunt egali ca marime. Oricum, ambii ochi pot fi facuti sa arate a fi de marime egala prin pozitionarea ochiului mai mic catre lentila, astfel incat perspectiva naturala sa faca asa incat ochiul mai mic sa para mai mare datorita faptului ca este mai aproape de lentila.
 
3. Sa observe forma fetei si schimbarile de expresie in timp ce se misca in jurul subiectului. Sa observe cum oasele pometilor devin mai mult sau mai putin proeminente, privite din unghiuri diferite. Pometii inalti si/sau proeminenti sunt o trasatura magulitoare atat la barbati cat si la femei.

4. Sa caute trasaturile care necesita schimbari: o linie patratoasa a mandibulei poate fi inmuiata daca este privita dintr-un unghi; o fata rotunda poate fi facuta sa para putin ovala si flatanta, dintr-un unghi diferit; o fata subtire (slaba) poate parea mai larga si mai sanatoasa daca este privita drept in fata si asa mai departe.

5. Sa examineaze toate aspectele fetei in detaliu si sa determine care este cel mai placut unghi din care poate fi privita o persoana. Apoi, in timpul conversatiei, sa gaseasca care este cea mai buna expresie care modifica acel unghi � un suras, un zambet, nici un zambet, capul drept, capul in jos, etc.

©FOTOdigital.ro 2004-2011