inregistrare forum articole stiri despre site cautare 
utilizator

parola
  Linkuri
FORUMde Narcis Virgiliu | 17 August 2004


Sunt trei pozitii de baza ale capului in portretistica:
1) Vederea de sapte-optimi Este realizata cand subiectul se uita usor departe de camera. Se va vedea foarte putin dintr-o parte a fetei, apoi cealalta cand te uiti prin obiectiv (se mai numeste si gasitorul de imagine) si poti totusi vedea urechea indepartata a subiectului.
2) Vederea de trei-sferturi In vederea de trei-sferturi, urechea indepartata este ascunsa de camera si se vede mai mult din partea fetei dinspre camera. Cu acest fel de poza, ochiul indepartat va parea mai mic, deoarece este mai departe de camera. Este important, cand pozezi pe cineva cu trei-sferturi din imaginea fetei, sa-l pozitionezi astfel incat ochiul cel mic sa fie cel mai aproape de camera (deoarece oamenii intotdeauna au un ochi foarte putin mai mic decat celalalt). In acest fel, ambii ochi par sa aibe aceeasi marime in imaginea finala.
3) Vederea de doua-treimi
Multi fotografi nu vad diferenta dintre cele doua tipuri de vederi ale fetei expuse mai sus. In schimb, daca poza nu este profil sau o poza cu fata dreapta catre camera, atunci este una de doua-treimi. Vederea de doua-treimi este probabil cea mai frecvent utilizata pozitie faciala si cel mai schimbator unghi in care poti fotografia fata umana. In aceasta vedere, ca si in cea de trei-sferturi, poti vedea 2 planuri ale fetei, avand posibilitatea sa arati rotunjimea, dimensiunile si expresiile. Aceasta vedere este obtinuta prin intoarcerea capului subiectului mai mult decat in vederea de sapte-optimi, dar mai putin decat in vederea de profil. Chiar daca o numesti vedere de doua-treimi sau de trei-sferturi, este important ca ochiul de pe partea indepartata a fetei sa fie vizibil si deci sa apara in incadrare....

©FOTOdigital.ro 2004-2011