SPOT.ro
vezi cosul de cumparaturi    contul meu    AJUTOR
Cauta aici un produs:
Home - CONTACT - Cum cumpar - Noutati - Recomandari - CONTACT
Produse
PRODUSE NOI
Gadgets
Produse PREMIUM
Cadouri
PROMOTII
OFERTE SPECIALE
Tablete PC
Alarme
Sisteme supraveghere
Camere supraveghere
ElectroCasnice
Aparate medicale, igiena
Modulatoare FM
Aparatura spionaj
GPS, Navigatie
Ceasuri
Wireless
Componente PC
Accesorii PC
Pen Drive, USB stick
Notebook, Laptop, Tablete
Tunere TV
Telefoane mobile, fixe, GSM, VoIP, accesorii
Boxe, Casti, Microfoane
Tastaturi
Mouse-uri
Imprimante
Camere foto digitale
Accesorii foto
Detectoare radar
PDA, Agende
Periferice PC
MP3 / MP4 Playere
AUDIO-VIDEO
VIDEO
Jucarii
Hobby
Diverse
PRODUCATORI
Buletin SPOT
Acum afli mai multe si la timp. Aboneaza-te acum!

Email:

Opiniile Utilizatorilor
Am selectat cateva dintre impresiile exprimate de cei care au cumparat produse de la noi pentru a te ajuta sa alegi. Citeste opiniile lor aici!

Home > Articole > Detectoare radar
Despre radare si detectoare

de GoGu

1) Despre \"radare\":

Denumirea corecta pentru radar este \"cinemometru\", este un dispozitiv pentru inregistrarea vitezei de deplasare a vehiculelor, masurare care se poate face utilizand mai multe abordari/principii:

a) Radar Doppler (cu microunde) - cel mai cunoscut caz

Se bazeaza pe efectul Doppler - link si este detectabil de catre detectoarele radar. Functie de implementare, putere de emisie, conditii de trafic si teren (si, evident de detector) poate fi detectat de la cativa km pana la cativa metri.

Radarele pot fi fixe/stationare (pe masina, trepied, stalp, pod sau \"pistol\") sau mobile (pe masina).

Principalele masuri luate de constructorii de radare Doppler impotriva detectoarelor sunt:

i) Fotoradar: e un radar ce emite cu putere foarte scazuta iar fasciculul este indreptat in diagonala drumului - in cazul celor pe trepied sau pe masina sau in jos - in cazul celor montate pe stalpi/ poduri. Din aceste cauze -fasciculul nu e trimis cu putere mare de-a lungul drumului- se detecteaza destul de greu/ aproape. Opereaza doar stationar.

ii) Instant-on : este posibilitatea de a porni radarul in momentul in care masina vizata este aproape, masurarea facandu-se in timp f. scurt. Chiar daca detectorul va alerta, va fi prea tarziu. Acest mod de functionare e cel default pt. \"pistoalele\" radar.
In practica s-a dovedit ca timpul de auto-calibrare al radarului da o posibilitate de \"scapare\" pt. masina vizata... Ulterior a fost dezvoltat modul POP (in esenta un instant-on foarte scurt) care nici macar nu e \"simtit\" de o parte a detectoarelor. POP nu constituie proba in instanta datorita erorilor mari.

Benzile (frecventele) in care emit radarele sunt standardizate: X, K, Ka, Ku • X-band 10.525 GHz ±25 MHz

• K-band 24.150 GHz ±100 MHz

• Ka-band 34.700 GHz ± 1300 MHz

• Ku-band 13.400 GHZ ± 25MHz

b ) LIDAR (laser) foloseste laserul in locul undelor radio. Constructiv sunt sub forma de \"pistol\" si functioneaza doaar instant-on. Detectabil de catre detectoare radar care au si detectie laser dar de obicei, in cele mai multe cazuri, alerta = amenda.

c) Dispozitive cu bucla inductiva = sunt fixe, nedetectabile de catre detectoarele radar. Masurarea vitezei se face prin intermediul unor bucle inductive =bobine (loops) ingropate in asfalt. De obicei li se poate vedea conturul pe sosea.

d) Alte metode: ex. VASCAR/Stalcar (cronometrare intre doua repere intre care se cunoaste distanta), nedetectabila, bineinteles.

La noi in tara, la acest moment, se folosesc radare (fixe, mobile, fotoradare) produse de MPH (Python) fix, mobil, pe masina, Traffipax (speedophot) - fotoradar, fix, pe masina, Gatso fix, pe trepied si pe stalpi si Sagem (Mesta) -fotoradar, toate in banda K, precum si dispozitive fixe cu bucla inductiva.

2) Despre detectoare:

Principalele calitati ale unui detector sunt: sensibilitatea (distanta de detectie) si filtrarea alarmelor false si timpul de raspuns.

Principalii producatori de detectoare sunt (in ordinea performantei, dupa unii primele 2 locuri sunt inversate):

- Valentine Research (producatorul lui Valentine One)
- Beltronics / Escort (Belscort cum ii alinta unii smile.gif )
- Whistler
- Cobra

Mai exista si alti producatori, insa nu am auzit de realizari notabile. Cei de mai sus sunt cei care conteaza.

E util ca un detector sa aiba posibilitatea anularii oricarei benzi, pentru a evita alarmele false in benzile neutilizate intr-o anumita zona.

Datorita constructiei tip superheterodina a detectoarelor acestea au \"scapari\" ale oscilatorului de frecventa intermediara. Deci si detectoarele emit ceva, drept pentru care pot fi detectate de catre detectoarele de detectoare (RDD-uri). Cele mai cunoscute RDD-uri sunt Interceptor VG2 (impotriva caruia cam toate detectoarele sustin ca sunt imune, realitatea fiind cam alta) si Spectre (ajuns la versiunea 3) care detecteaza tot ce misca. Exista un singur detector momentan nedetectabil de catre orice RDD, este vorba de BEL STI Driver.

Despre montajul detectorului:

Montajul sus avantajeaza receptia radar, montajul jos avantajeaza receptia laser.
Detectorul trebuie montat a.i. \"burta\" acestuia sa fie paralela cu soseaua si sa \"vada\" drumul neobstructionat de obiecte metalice. Parbrizele atermice afecteaza receptia radar. Din punct de vedere al radarului nu e nici o problema cu parbrizele colorate, parasolare sau \"zone punctate\". Acestea afecteaza doar receptia laser.

Nu lasati detectoarele in masina, nu le prieste statul in soare/ temperaturi ridicate (ca sa nu vorbesc de riscul de furt). Un montaj discret e preferabil din toate punctele de vedere (in nici un caz nu veti starni simpatia politistilor cu detectorul in mijlocul parbrizului...)


Mai multe despre radare si detectoare aici:

Despre foto-radar
Despre radar

Nota: text preluat dintr-un post din forumul CG.

 
 

Informatia referitoare la stoc, specificatiile tehnice si imaginile de pe site sunt informative, ele putand sa difere fata de cele reale. Va rugam sa cereti confirmarea datelor de pe site prin e-mail, telefonic sau prin formularul de "Informatii" din pagina produsului.
PRODUSE NOI - Gadgets - Produse PREMIUM - Cadouri - PROMOTII - OFERTE SPECIALE - Tablete PC - Alarme - Sisteme supraveghere - Camere supraveghere - ElectroCasnice - Aparate medicale, igiena - Modulatoare FM - Aparatura spionaj - GPS, Navigatie - Ceasuri - Wireless - Componente PC - Accesorii PC - Pen Drive, USB stick - Notebook, Laptop, Tablete - Tunere TV - Telefoane mobile, fixe, GSM, VoIP, accesorii - Boxe, Casti, Microfoane - Tastaturi - Mouse-uri - Imprimante - Camere foto digitale - Accesorii foto - Detectoare radar - PDA, Agende - Periferice PC - MP3 / MP4 Playere - AUDIO-VIDEO - VIDEO - Jucarii - Hobby - Diverse - PRODUCATORI
 
Homepage   |   Noutati   |   Recomandari   |   Stiri SPOT   |   Stiri IT   |   Pentru Reselleri   |   Buletin SPOT   |   Cum Cumpar   |   Contact

Copyright © SPOT digital ---- All Rights Reserved


Viziteaza magazinul digitalworld.ro pe ShopMania ANPC